Skip to content

עורך דין קניין רוחני

במה עוסק עו"ד קניין רוחני

דיני הקניין הרוחני מקנים זכויות בלעדיות ליוצרים, ממציאים, מעצבים ואחרים, היוצרים נכסים בלתי מוחשיים. הדינים נבנו במרוצת השנים ע"י המחוקק וההלכות המשפטיות השונות באופן המגן על זכויות בעלי הקניין הרוחני ומאפשר במקביל לציבור הרחב, להנות מנכסים אלה ולעשות בהם שימוש המותר על פי חוק.

לחוקים והצווים התקפים בישראל, נלווים דברי חקיקה מרכזיים מהאיחוד האירופי וארה"ב. ברשימת הנושאים המשפיעים על הקניין הרוחני, נמצאים זכויות יוצרים, זכויות מבצעים, סימני מסחר, פטנטים, מדגמים, סודות מסחריים, מוניטין וטכנולוגיה.

מה זה קניין רוחני

קניין רוחני מאגד בתוכו סוגי זכויות בנכסים לא מוחשיים שהינם פרי יצירתו של אדם, כגון יצירות, אמצאות, עיצובים, מוניטין ועוד. חלק מהזכויות רשומות באופן מסודר וחלקן בלתי רשומות. ההגנה באמצעות זכויות הקניין הרוחני מתייחסת ליצירה האינטלקטואלית, אשר לבעליה יתרונות תחרותיים.

הזכויות של קניין רוחני מוענקות ליצירה ולא לאובייקט פיזי. לדוגמא, הזכות אינה ניתנת למכונה אשר יוצרה לפי האמצאה, אלא לאמצאה כשלעצמה, שהיא פרי המאמץ החשיבתי של הממציא ואשר על פיה נבנתה אותה מכונה.

פטנטים

דיני הפטנטים נועדו להגן על חידושים טכנולוגיים, באמצעות מסמך המונפק על ידי מדינה בעבור המצאה שיש בה חידוש טכנולוגי. הענקת פטנט היא עסקה בין הממציא למדינה. על מנת לקבל פטנט, הממציא הסכים לחשוף את המצאתו ברבים ובתמורה המדינה מעניקה לו בעלות על המצאתו המאפשרת לו למנוע מאדם אחר לעשות שימוש מסחרי באותה ההמצאה לפרק זמן נקוב.

חידוש

 על ההמצאה להיות חדשה. מעשית, ביום הגשת הבקשה לפטנט, ההמצאה צריכה להתפרסם ברבים.

מתקדמת 

על ההמצאה להיות בלתי מובנת מאליה לבעל מקצוע ממוצע בתחום ההמצאה ביום בו הוגשה הבקשה לפטנט.

טכנולוגית 

מוצר או תהליך בתחום טכנולוגי.

שימושית
מועילה

סימן מסחר

סימן המשמש חברה או אדם פרטי לסימול מוצרים או שירותים שהם מייצרים או סוחרים בהם. סימן יכול להיות מורכב מאותיות ובהן שם המוצר, איור או סמל גרפי אחר או שילוב שלהם. על מנת לזכות בהגנה על סימן המסחר, יש צורך ברישום אצל רשם סימני המסחר. יש הסוברים כי ניתן להסתפק ב"הורדת" טופס מאתר סימני המסחר, אולם מתעלמים מתכלית המעשה: הפעולה נועדה להגנה בעתיד והיא תהיה תוצאה של רישום נכון של הסימן, בסעיף המתאים ביותר, בדרך הנכונה ובהחלטה אם להסתפק ברישום בישראל בלבד, בעברית או באנגלית וכדומה. הרישום עצמו הינו פעולה ראשונה בדרך, בבחינת בניית קומה ראשונה שתשמש בסיס לכל מה שיבוא אחריה במסגרת הקמת הבניין. 

סימני מסחר בחו"ל

רישום של סימן מסחר בארץ ובחו"ל, מתחיל מחיפוש. מדינות רבות בעולם מאפשרות חיפוש ללא תשלום של סימני מסחר במאגר המידע הממוחשב שלהן, באמצעות אתר האינטרנט הרשמי שלהן.

בביצוע חיפוש של סימן מסחר במדינה מסוימת, לא די לבצע חיפוש רק במאגרי המידע של אותה מדינה. ייתכן שאותה מדינה חברה גם באמנה נוספת כדוגמת אמנה איזורית או אמנה לרישום סימני מסחר בינלאומיים. בכל מקרה, לפני כל תחילת שימוש בסימן מסחר, או הגשת בקשה לרישום סימן מסחר, רצוי להיוועץ בעורך דין מומחה בנושא.

זכויות של קניין רוחני

פטנטים 

הגנה על אמצאות מוצרים ותהליכים טכנולוגיים.

סימני מסחר

הגנה על מלים, דמויות, סימנים או צלילים המצביעים על מקור של מוצרים או של שירותים.

מדגמים – הגנה על העיצוב תעשייתי של מוצר (קווי דמות, צורה, דוגמא או קישוט).

זכויות יוצרים

הגנה על רעיונות מקוריים, יצירות ספרותיות, דרמטיות, מוזיקליות ואומנותיות.

זכויות מבצעים ומשדרים  

הגנה על זכויות אומנים המבצעים ומשדרים את הופעותיהם.

עוולות מסחריות

מוניטין של בעל העסק בצי או בשירותיו.

זכויות נוספות 

זכויות מבצעים ומשדרים, זכויות מטפחים של זני צמחים, כינויי מקור ועוד.

אנו כאן כדי לשרתך גם במגוון מהנושאים הבאים:

זכויות יוצרים, סימני מסחר, היי-טק, דיני מחשבים ואינטרנט, לשון הרע, פגיעה בפרטיות, פטנטים, עוולות מסחריות, גניבת עין, זכויות יוצרים באינטרנט, זכויות יוצרים בגוגל, זכויות יוצרים ביוטיוב, זכויות יוצרים בפייסבוק.

אל תתמודדו לבד

משרדנו ערוך לסייע לך במקצועיות, יסודיות ויצירתיות על פני כל שעות היממה.
הפנייה אינה כרוכה בהתחייבות מצידך. סודיות מלאה מובטחת.